Divām porcijām nepieciešams:
150 gr. persiki;
150 ml piena spēks;
80 gr. banāns;
100 gr. mellenes;
7 gr. želatīna.
Pagatvošana;
- Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī.
- Nomizo persikiem miziņu, sagriež mazākos gabaliņos un liek vārīties nelielā ūdens daudzumā.
- Tikmēr sablenderē piena spēku ar banānu, pievieno veselas mellenes (neblenderē).
- Kad persiki vārot izšķīdusi, tos sablenderē vienveidīgā masā.
- Siltā ūdens peldē izkausē želatīnu, atdzesē un 1/2 no tā pievieno piena spēka, banāna un melleņu masai. Lej trauciņā.
- Ieliek ledusskāpī sastingt aptuveni uz 2 h.
- Ja nepieciešams atkārtoti uzsilda želatīnu, atdzesē un pievieno persiku masai.
- Lej pāri pirmajam slānim un liek ledusskapī vēl uz 1,5-2h.
Persikus var aizstāt ar citiem sezonas augļiem, āboliem, bumbieriem u.tml.
Uzturvērtība vienai porcijai;
Kalorijas 160
Olbaltumvielas 8 gr.
Ogļhidrāti 31 gr.
Tauki 1 gr.