Veselīgā Panna Cota

Viegls deserts.

Divām porcijām nepieciešams:

150 gr. persiki;

150 ml piena spēks;

80 gr. banāns;

100 gr. mellenes;

7 gr. želatīna.

 

 

 

Pagatvošana;

  1. Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī.
  2. Nomizo persikiem miziņu, sagriež mazākos gabaliņos un liek vārīties nelielā ūdens daudzumā.
  3. Tikmēr sablenderē piena spēku ar banānu, pievieno veselas mellenes (neblenderē).
  4. Kad persiki vārot izšķīdusi, tos sablenderē vienveidīgā masā.
  5. Siltā ūdens peldē izkausē želatīnu, atdzesē un 1/2 no tā pievieno piena spēka, banāna un melleņu masai. Lej trauciņā.
  6. Ieliek ledusskāpī sastingt aptuveni uz 2 h.
  7. Ja nepieciešams atkārtoti uzsilda želatīnu, atdzesē un pievieno persiku masai.
  8. Lej pāri pirmajam slānim un liek ledusskapī vēl uz 1,5-2h.

Persikus var aizstāt ar citiem sezonas augļiem, āboliem, bumbieriem u.tml.

Uzturvērtība vienai porcijai;

Kalorijas 160

Olbaltumvielas 8 gr.

Ogļhidrāti 31 gr.

Tauki 1 gr.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *