Šī neceptā siera kūka, ir sapnis vasaras vakaram. Tā ir salīdzinoši viegli pagatavojama, ar pašgatavotu zemeņu “ievārījuma” kārtu un kraukšķīgu musli, kas smaržo pēc kanēļa un kūst uz mēles. Esat gatavo garšu eksplozijai?
Pamatnei:
- 50 gr. valrieksti;
- 50 gr. pekanrieksti;
- 8-10 dateles;
- 20 gr. kokosriekstu skaidiņas;
- šķipsniņa sāls.
Pildījumam:
- 200 gr. indijas rieksti (izmērcēti karstā ūdeni 1,5 h);
- 50 gr. medus;
- 1/2 bundžiņa koksrieksta piena;
- 3 ēd.k. izkausēta kokosriekstu eļļa;
- 2 ēd.k. citrona sula;
- šķipsniņa sāls.
Zemeņu virskārta:
- 300 gr. zemenes;
- 2 ēd.k. medus.
Kraukšķis:
- 70 gr. auzu pārslas;
- 30 gr. pekanrieksti;
- 1 ēd.k. kokosriekstu eļļa;
- 2 ēd.k. medus;
- tējk. kanēlis.
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas, kas paredzētas pamateni, liek blenderī un sablenderē. Ņem kūkas formu ar noņemamām malām, tās apakša ieklāj cepamo papīru, bet sānus iesmērē ar nedaudz kokosriekstu eļļu. Sagatavoto masu klāj kūkas pamatnē un izlīdzina. Ieliek saldētavā uz mirkli.
- Gatavo pildījuma daļu – blenderī liek visas norādītās sastāvdaļas un blenderē kamēr tekstūra kļūts viendabīga. Nogaršo- ja gribas saldāku – pievieno medu, ja gribas nedaudz skābenāku – citrona sulu. Neaizmirsti pievienot sāli, tā izbalansē visas garšu nianses.
- Pildījumu lej pa virsu sagatavotai pamateni un liek saldētavā, vislabāk uz nakti, bet noteikti pietiktu ar 4-6 h.
- Gatavojam zemeņu “ievārījumu”. Sablenderē ogas, bet diezgan rupji. Liek katliņā, pievieno medu un karsē 15-20minūtes uz lēnas uguns.
- Tikmēr iepriekš uzkarsētā cepeškrāsni uzgrauzdē kraukšķa sastāvdaļas. Bļodā samaisa auzu pārslas ar riekstiem un kanēli. Pievieno izkausētu medu un kokosriekstu eļļu. Visu sajauc un liek cepeškrāsnī 180 grādo uz 10-15 minūtēm, ik pa laikam visu apmaisot.
- Īsi pirms pasniegšanas kūku izņem no saldētavas, atbrīvo no formas, pārlej tai pāri zemeņu masu, un kraukšķus. Aptuveni pēc 20-30 minūtēm to var servēt.