Māmiņdienas kūka

Skaistie māmiņdienas svētki jau nedēļas nogalē. Iepriecini savu ģimeni ar šo viegli pagatavojamo, figūrai draudzīgo un maigo jogurta kūciņu, kura neatstās vienaldzīgu nevienu.

Figūrai draudzīga jogurta kūciņa

Sastāvdaļas kūkas pamatnei 20 cm diametru formā:

120 gr. “Sugar Free” cepumi;

30 gr. dateles (mīkstas, iepriekš ūdenī izmērcētas);

20 ml. izkausēta kokosriekstu eļļa.

Sastāvdaļas pildījumam;

200 gr. “Valio PRO Feel” biezpiena krēms (aveņu garša);

200 gr. grieķu jogurts;

200 gr. Filadelfija Light krēmsiers;

20 gr. ACAI ogu ekstrakts (nav obligāts, ar šo kūka iegūs skaistu nokrāsu, var izmantot sablenderētas ogas – zemenes, upenes u.c.);

Saldinātājs pēc izvēles, izmantoju Stēviju;

300 gr. ogas pēc izvēles (zemenes, mellenes, kivi);

20-30 gr. želantīna;

Citrona sula pēc garšas.

Sablenderē cepumus ar datelēm, pievieno kokosriekstu eļļu, sajauc un liek kūkas veidnē ar noņemamām malām. Izlīdzina pa formas apakšu.

Aukstā ūdenī uzbriedina želantīnu, ja vēlies kūku pavisam stingru izmanto 30 gr., ja vēlies, lai tā ir mazliet krēmīgāka, agādina suflē, tad izmanto 20 gr.

Sablenderē jogurtu ar krēmsieru, un biezpiena kremu, pievieno ACAI pulveri, vai ekstra ogas krāsai un saldinātāju. Nogaršo, ja ir pietiekami salda, garšas balansam vari pievienot nedaudz citrona sulu. Uzbriedināto želantīnu izkausē un pievieno sagatavotai krēmsiera masai, pievieno sagrieztus augļus un izmaisa.

Sagatavoto masu lej pāri cepumu pamatnei, liec ledusskapī sastingt vismaz uz 2-3 stundām, vislabāk, protams, uz nakti.

Kūku var sadalīt 10 gabaliņos.

Uzturvērtība vienam gabaliņam;

Kalorijas 150

Olbaltumvielas 6 gr.

Ogļhidrāti 15 gr.

Tauki 7 gr.

Lai TEV skaisti šie svētki, iepriecinot sevi un savus mīļos!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *