Rudens ķirbja maize

Ķirbis, lielākā rudens oga, kuru bieži vien nezinam, kā izmantot. Lūk viena garda maizes recepte, kura izdosies ikvienam un garšo lieliski. Un paša cepati maizei būs lielāka pievienota vērtība.

NEPIECIEŠAMS:

300 gr. ķirbis;

2 olas;

4 ēd.k. olīveļļa;

100 gr. Turku zirņu milti;

100 gr. rīsu milti;

30 gr.mandeļu milti;

1 ēd.k. cepamais pulveris;

1/4 tējk. sāls;

sagriezti zaļumi pēc izvēles (dilles, lociņi, pētersiļi);

150 ml. piens;

sauja sēkliņu maisījumu (sezama, ķirbju, saulespuķu).

PAGATAVOŠANA:

1.Ķirbi sarīvē uz rupjas rīves, sagriež zaļumues, ieber bļodā. Pievieno olas, eļļu un rūpīgi izmaisa viendabīgā masā.

2.Citā traukā liek visus miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu izmaisa un iesijā caur sietu citā traukā.

3. Pievieno miltus, slapjajām sastāvdaļām, maisot lēnām pievieno pienu.

4. Visbeidzot iemaisa sēkliņas, visu rūpīgi izmaisa.

4. Gareniskas formu ar augstām malām izklāj ar cepamo papīru. Lej sagatavoto mīklu formā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz 200 grādiem 30 min.

5. gatavību pārbauda ar sērkociņu vai zobu baksātomo – kad tas iznāk sauss, maize ir gatava. Sagriež šķēlītēs un bauda tā pat vai ar kādu smēriņu.

Uzturvērtība vienai šķēlei;

135 kal.

15 gr. OG

6 gr. Tauki

6 gr. OB

Lai lieliski garšo!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *