Vieglā zemeņu kūka

Bez cepšanas, gatava ēšanai jau pēc pāris stundām. Vasaras vieglā kūka, kura jāpagatavo katru gadu zemeņu laikā. Un tā gatavota no figūrai draudzīgiem produktiem. 

Kūkai nepieciešams 20 cm forma ar noņemamām malām.

Pamatnei:

  • 120 gr. cepumi bez cukura;
  • 50 gr. kokosriekstu eļļa.

Pildījumam:

  • 300 gr. Filadelfija Light krēmsiera;
  • 200 gr. grieķu jogurts;
  • 100 gr. vājpiena biezpiens;
  • Stēvija (izmantoju aptuveni 15 gr.);
  • 200 gr. zemenes;
  • 15 gr. želatīns.

Virskārtai:

  • 300 gr. zemenes
  • 3 ēd.k. medus
  • 10 gr. želatīns

Pagatavošana:

Sāk ar pamatnes gatavošanu. Sablenderē vai sasmalcina cepumus, pieveno izkausētu kokosriekstu eļļu. Ar nedaudz koksriekstu eļļu iesmērē kūkas veidni un tās pamatnē izklāj sagatavoto cepumu masu. Ieliek ledusskapī atdzesēties.

Tikmēr sāk gatavot vidējo kūkas daļu. Traukā uzbriedina 15 gr. želatīnu. 

Bļodā liek krēmsieru, jogurtu un biezpienu. Visu sablenderē līdz veidojas viendabīga masa un nav jūtami biezpiena graudi, pievieno saldinātāju pēc garšas (var aizstāt ar medu).

Uzmanīgi karsējot, izšķīdina želatīnu un pievieno to sagatavotai masai, iemaisa veselas ogas. Lej pāri cepumu pamatnei.

Liek ledusskapī uz stundu, kamēr kārta sastingst.

Ar aukstu ūdeni aplej 10 gr. želatīna un uzbriedina. Sablenderē virskārtai nepieciešamās zemenes ar medu, pievieno izkausēto želatīnu un lej kūkai pa virsu.

Kūka gatava, kad tā sastingusi, vislabāk garšo nakamajā dienā. Dekorē ar svaigām ogām un kaltētām zemeņu skaidiņām (nopērkamas Gemoss veikalā).

Kūku sagriež 8 gabaliņos, katra gabaliņa uzturvērtība;

Kalorijas 235

Ogļhidrāti 21 gr.

Tauki 12 gr.

Olbaltumvielas 9 gr. 

Lai garšīgs zemeņu laiks!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *