Vienkārši pagatavojama un diētiska kūciņa 8 gabaliņi;
Burkānu, apelsīnu saulainais gardums 🥕 ☀🍊
Recepte no Pavasara uztura klubiņa, kas sāksies jau 20.aprīlī!
Kūkas uzturvērtība ir tik draudzīga, ka bez sirdsapziņas pārmetumiem vari apēst divus.
Biskvītam:
- 150 gr. burkāni;
- 1 ola
- 100 ml.olu baltums (izmantoju @balticovo );
- Apelsīna miziņa;
- 150 gr. pilngraudu miltu;
- 1/2 tējk. cepamā pulvera;
- Saldinātājs Stēvija;
- Šķipsniņa sāls;
- 1/2 tējk.kokosriekstu eļļas.
Krēmam:
- 100 gr. Filadelfijas Light krēmsiera;
- 50 gr. grieķu jogurts;
- Apelsīnu sula no 1/4 apelsīna;
- 3 gr. želatīns;
- Ūdens;
Pagatavošana;
- Burkānus sarīvē uz smalkas rīves.
- Pievieno olu baltumu, veselu olu, rīvētu apelsīna miziņu visu samaisa.
- Pievieno olu baltumu, veselu olu, rīvētu apelsīna miziņu visu samaisa.
- Citā traukā miltiem pievieno cepamo pulveri, Stēvijas saldinātāju, škipsniņu sāls un izmaisa.
- Sausās sastāvdaļas samaisa ar slapjajām. 20cm cepamo veidni iesmērē ar nelielu daudzumu kokosriekstu eļļas un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm cepties. (Izmantoju ventilatora režīmu 150 grādus.) Kad izcepusies atdzesē.
- Tikmēr sagatavo krēmu, Filadelfijas krēmsieru sajauc ar grieķu jogurtu un apelsīna sulu. Izmaisa un pievieno saldinātāju pēc garšas.
- Nelielā ūdens daudzumā izšķīdina želatīnu, uzsilda, lai izšķīst un pievieno masai.
- Lej kremu pa virsu un liek ledusskapī atpūsties 2-3 stundas.
Dekorēšanai dažas mellenes un kaltētas zemenes (nopērkams @gemoss.lv )
Uzturvērtība vienam gabaliņam;
Kalorijas 120 ‼
Olbaltumvielas 6 gr.
Ogļhidrāti 16 gr.
Tauki 3 gr.