Burkānu, apelsīnu kūciņa

Vienkārši pagatavojama un diētiska kūciņa 8 gabaliņi;

Burkānu, apelsīnu saulainais gardums 🥕 ☀🍊

Recepte no Pavasara uztura klubiņa, kas sāksies jau 20.aprīlī!

Kūkas uzturvērtība ir tik draudzīga, ka bez sirdsapziņas pārmetumiem vari apēst divus.

 

 

 

 

 

 

Biskvītam:

  • 150 gr. burkāni;
  • 1 ola
  • 100 ml.olu baltums (izmantoju @balticovo );
  • Apelsīna miziņa;
  • 150 gr. pilngraudu miltu;
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • Saldinātājs Stēvija;
  • Šķipsniņa sāls;
  • 1/2 tējk.kokosriekstu eļļas.

Krēmam:

  • 100 gr. Filadelfijas Light krēmsiera;
  • 50 gr. grieķu jogurts;
  • Apelsīnu sula no 1/4 apelsīna;
  • 3 gr. želatīns;
  • Ūdens;

Pagatavošana;

  • Burkānus sarīvē uz smalkas rīves.
  • Pievieno olu baltumu, veselu olu, rīvētu apelsīna miziņu visu samaisa.
  • Pievieno olu baltumu, veselu olu, rīvētu apelsīna miziņu visu samaisa.
  • Citā traukā miltiem pievieno cepamo pulveri, Stēvijas saldinātāju, škipsniņu sāls un izmaisa.
  • Sausās sastāvdaļas samaisa ar slapjajām. 20cm cepamo veidni iesmērē ar nelielu daudzumu kokosriekstu eļļas un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm cepties. (Izmantoju ventilatora režīmu 150 grādus.) Kad izcepusies atdzesē.
  • Tikmēr sagatavo krēmu, Filadelfijas krēmsieru sajauc ar grieķu jogurtu un apelsīna sulu. Izmaisa un pievieno saldinātāju pēc garšas.
  • Nelielā ūdens daudzumā izšķīdina želatīnu, uzsilda, lai izšķīst un pievieno masai.
  • Lej kremu pa virsu un liek ledusskapī atpūsties 2-3 stundas.

Dekorēšanai dažas mellenes un kaltētas zemenes (nopērkams @gemoss.lv )

Uzturvērtība vienam gabaliņam;

Kalorijas 120 ‼

Olbaltumvielas 6 gr.

Ogļhidrāti 16 gr.

Tauki 3 gr.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *